Министърът на регионалното и благоустройството Андрей Цеков заяви, че България безкрайно

...
Министърът на регионалното и благоустройството Андрей Цеков заяви, че България безкрайно
Коментари Харесай

С анкета ще питат как да се казва новата магистрала Русе-Велико Търново

Министърът на районното и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че България безпределно е закъсняла с построяването на трасето Русе-Велико Търново, като е безпределно нужна свързаността на обществото със Северна България. За избора на име на автомагистралата ще се организира анкета. " Янтра " е едно от вероятните имена на бъдещата автомагистрала, разяснява министърът в студиото на БиТиВи.

Реалистично можем да имаме път от Видин до Ботевград и Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле до 2030 година

Андрей Цеков разяснява и снежното злополучие в страната, което докара до паднали дървета и спиране на електричеството. " Справихме се релативно добре със снежното злополучие, като се изключи Северозападна България, при което имаше затваряне на пътната мрежа в редица области. Основната цел, която би трябвало да си сложим е по-доброто взаимоотношение за ръководство на сходни снежни рецесии ", сподели министърът.

Той изясни, че гледа прогнозата за времето всеки ден с възприятие за отговорност. Съзнава отговорността, която тежи пред Агенция " Пътна инфраструктура " и Министерство на регионалното развитие по отношение на мощния снеговалеж.

Според Цеков би трябвало да се вкарат превантивни ограничения и като прекъсване на тежкотоварния трафик, когато има мощен снеговалеж. Имало проблеми с незадоволителна техника в някои области, като да вземем за пример в Северна България - Плевенска и Врачанска област поради интензивния трафик. " Зимата не беше невиждана, само че да кажем, че тук имаше спомагателни фактори, свързани с дългата есен, с огромната листна маса, която не беше опадала и която докара до пречупван на дървета, спиране на електроснабдяването ", разяснява Андрей Цеков и се закани, че ще има наказания. Там, където има констатиране на нарушаване на договорните връзки, ще има и съответните неустойки и наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР